hatikering&co

hatikering&co

Followers

Wednesday, February 9, 2011

apabila perempuan berkate... tapi benar kah..*tanda soal*


-> kalau lelaki handsome itu pendiam, perempuan akan cakap: woow, cool giler...
<- kalau lelaki tak handsome pendiam, perempuan akan cakap: eh, perasan bagus...

-> kalau lelaki handsome berbuat jahat, perempuan akan kata: nobody's perfect.
<- kalau lelaki tak handsome berbuat jahat, perempuan akan cakap: memang...muka pun macam pecah rumah!

-> kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu, perempuan akan cakap: wah..machonya..macam hero filem!
<- kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu, perempuan akan kata: entah-entah kawan dia..

-> kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik, perempuan akan kata: sepadan sangat...
<- kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik, perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tu!

-> kalau lelaki handsome ditinggal kekasih,perempuan akan kata: jangan sedih,kan saya ada.
<- kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih, perempuan akan kata...(terdiam,tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).

-> Kalau lelaki handsome penyayang binatang, perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang.
<- Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang, perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi..

-> Kalau lelaki handsome bawa BMW, perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam.
<- Kalau lelaki tak handsome bawa BMW, perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?..


-> Kalau lelaki handsome tak mau bergambar,perempuan akn cakap: pasti takut kalau-kalu gambarnya tersebar.
<- Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar, perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?..


-> Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan, perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen.
<- Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan, perempuan akan akn cakap: naluri pembantu, memang begitu...


<-> Kalau lelaki handsome bersedih hati,perempuan akan kata: kuat nangis! Lelaki ke bukan ni?..


p/s :- papepun ensem ke tak adalah sama pada mata-NYA.. yang membezakan manusia adalah amalan dan cara kehidupannya.. so, say Chesse... hehe
pikir-pikirkan lah dan selamat beramah...

3 comments:

  1. luaran bukan pnentu dalaman.......renong2kn dan slamat beramal...hheheee

    ReplyDelete
  2. ishhh~x semua perempuan buat penilaian mcm tu...nobody's perfect...tgk pompuan yg buat andaian mcm tu, die tu cun sgt keeee???

    ReplyDelete