hatikering&co

hatikering&co

Followers

Thursday, December 30, 2010

Jawaban kepade soalan

Da lame tak mengbelogkan diri, tibe2 membuke belog, cik meknie n cik dayah nano ha3x mengtag eden dalam post bile ntah. Maklum la, lame hibernate… lalala

1. Pernah tak anda rasa cool?
Penah lak ak hot??? Rasenya aku memang da selalu cool je kot.. kan3x
Nanti aku kate lebey2 korang kate aku xde perasaan lak…. ~ngee


2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
Wallpaper apekah?? Soklan tergantung neh.. wallpaper dinding ka? Enset ka?
Tapi takpe la, dari yang aku paham, wallpaper laptop la kan.. nie aku da UPload.. haha



3. Cerita pasal wallpaper tersebut
Citer..?? takkan x kenai kereta kot..? nie la kereta idaman aku buat masa ini.
~Skyline GTR~

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
Pizza yang btol2 pizza tu ker, pizza yang bole dapat kat sweeden tuh?? Hehe. Kalo yang sweeden punya tu selalu la makan, tapi tak pernah catit la tarikh dan masanya.
Kalo yang pizza yang ada cop pizza hut tue, last aku mamam time aku form 5 kot. Tu pom abang sedare aku yang blanjer… hahaha ~nyum3x


5. Lagu paling terbaru yang anda dengar
Danger line – Avenged 7fold
Buried alive - Avenged 7fold

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?
Wa,.. aku busy dok umah neh, mengalahkan YB..haha. aktvt ak adalah
i-                    Dok mengadap 2 kotak hitam nie tanpa jemu,
TV- semua citer aku layan, LAPTOP- berusaha menghabiskan cter gundam buat kali ke2 ++ maen game.. haha
ii-                  tanam anggur sambil menghabeskan beras dirumah,
iii-                petang2 keje kejar bola, dah dapat sepak…
iv-                last but not least, jalan2, ronder2 sedekah kat kejaraan.. (cukai minyak moto kan da mahal sekarang..haha)

7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan panggilan apa?
Ermm.. sebut pasi name, da lame botol da orng tak panggil nama penuh aku, last time darjah satu kot, mase cikgu nak cek kedatangan… (@_@)
Yang selalu dengar, mery, meri, mry, …. Cume cg sains aku time sekolah rendah je yang panggil aku ngan name sepu… haha (acu cuba try test korunk sume panggil aku sepu lak… haha)


8. Tag lagi 5 orang.
- engkau dan sesuatu…
- penjual rojak buah…
- harihari ko
- eN.malangKEsiang
- siMACHO yang da HANCUR…

9. Siapakah blogger no.1 kepada anda?
Sesape yang selalu update blog die, die la yang no1. Semua aku bace.. haha


10. Katakan sesuatu kepada orang no.5.
Ang da kurus ke woii??? (oppss.. tertanya la plak..)~ ngee


11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
Biarlah hanya aku dan dia yang mengetahui…. hahaha
(sape2 yang tahu tolong nyatakan weh….)

12. Bagaimana pula dengan no.2?
Neh adek omroom aku dan roommate aku time form 5.. want more..???


13. Kata-kata cinta untuk orang no.4?
Saye bukang gay.. saye normal.. saye pencinta wanita… haha (yang saye tahu die ngah nak ejes awek bru, tapu sape, itu yang saye tak tahu….. haha) ~kan da terheboh…hoho


14. Berikan 5 perkara tentang orang yang tag.
-perempuan
- cosmate aku
- kedah pure n teganu pure
- pakai google..( hehe )
- waras.. itu yang penting….. hahaha

Wednesday, December 15, 2010

creative freedom

Kawan, membawa satu maksud yang besar. Terkenangkan budak yang nakal, budak yang rajin belajar, pertama kali didenda oleh cikgu, dan banyak lagi peristiwa gembira yang berlaku masa zaman sekolah dulu. Bila dah dewasa, banyak benda yang kita lalui masa kecik akan hilang dan masalah pulak akan bertambah. Kawan dah merantau jauh, ada yang berpindah ke luar Negara untuk belajar, belajar demi masa depan. Kenkadang ada masanya kita akan terkenangkan kengkawan yang dah lama kita tak jumpa. Mungkin keadaan dah berbeza tapi, apa yang telah kita lalui akan sentiasa menjadi memori, memori yang paling indah. Akan menjadi sejarah yang akan selalu kita ingat, kita akan kenang buat selamanya. Tak kira kenangan manis, pahit, atau tawar, ia tetap memberi seribu satu makna dan cerita yang tersendiri. Itulah yang akan membuat kita tersenyum sendirian.
                Aku nak mencari kegembiraan, kebahagiaan, dan masa depan sendiri. Dialah yang memberi segala ni pada aku. Dialah yang buat aku faham, beri aku jawapan kepada kehidupan ini. Dialah Maha Pencipta yang selalu melindungi aku. Jadi, kenapa aku nak lari dari Dia lagi?
MASA,.. menyebabkan kehidupan aku banyak berubah. Segalanya disebabkan kau. Nanpaknya kehidupan ini perlu ada sikap saling menghargai antara satu sama lain. Kehidupan penuh kesusahan dan kesengsaraan, semuanya cabaran belaka, jangan cepat berputus asa terhadap impian sendiri, pasti akan ada kegembiraan dan kebahagiaan nanti. Kalau dah tahu matlamat, berusahalah untuk mencapainya, jangan berhenti mengejarnya…
Jadi, manusia tak semestinya kena ikut jalan atau kata orang lain. Yang penting adalah perasaan sendiri. Mungkin hari ini bernasib malang. Tapi, jangan sesekali putus asa untuk hari esok. Nakkan esok yang lebih menarik?? Kita sendirilah kene berusaha untuk terus hidup. Kita bukan hidup untuk orang lain, Segalanya untuk diri kita sendiri.
TERIMA KASIH SAHABAT...
kerna membuat hidupku lebih bermakna.
Sekarang, aku dapat rasakan yang senyuman aku ini …. Memang betul-betul ikhlas.

......DANKE......
mR.smiLe_(",)

Saturday, December 4, 2010

sem 3 stories

berakhir suda sem III tahun 2o1o menjadi saksinya. banyak yang telah dilalui pada sem ini. berbagai-bagai dan pelbagai benda telah dilakukan. tiba-tiba teringat kembali semua yang pahit MANIS dalam sem nie. tapi yang specialnya, sume aktiviti yang dijalankan sume ada bukti. tak sangke, kami memang suke bergambar. haha..
dari orientasi junior, kes2 merayap, jalan2, melencong, suke-suki, berlala, dan segalanya. selak2 la pic kenangan2 nie, kadang2 aku pun lupe, sesetengah pic tuh time bile snap ek.. haha

inikah kami...
mangse keadaan kot.. haha
da jadi mcm minggu suke suki pelajar senoir lak kan..
tang tangan tu yang mahal.... kan nyah kan..he3x
integrated punya pasai.. haha
aktiviti merayap yang paling berjaya...
pernah tgk org mandi air terjun pakai helmet?? safety first.
geng2 pencinta alam.
ni kat mane eh..??
bace...
ni yang menjayakan majlis....haha
majlis berbuka formal (kononnye la)..
majlis berbuka x formal... haha
*pantai burok*

sua rase.
pemandangan di pulau warisan
johore mari


geng surau oo7.. haha
taksubb...!!!
perantau beraye ...
exam mode

*kami sudah merdeka*

model2 angin monsoon... haha
moonson cup
menunggu magrib dengan sabar...
*taman shahbandar*
dinner r konon nie..

Alhamdulillah, berakhir  sudah sem !!! nie. Semoga sem yang akan mdatang membawa seribu lagi sinar dan kegembiraan serta kejayaan yang diredhai oleh MU ya Allah. 
Buat teman-teman dan sahabat sekalian, terima kasih atas segalanya. atas segala tawa dan permernent marker yang telah mewarnai dan menyerikan kehidupan ku. semoga segalanya tidak pernah ada noktah penghujungnya.
# selamat berolieyday #

kenang daku dalam doamu,
mR.smiLe_(",)



















aku maseh disini.. (T_T)

04 disember 2010
aku maseh disini, walopom dah 3 hari ak merdeka, owang laen da stat cuti, dah balik kampung,
aku maseh berade di rumah sewa neh,
hujan! hujan! hujan!
bilakah kamo nak berenti neh??
aku mahu pulang, nak balik kampung..

kat cni sejok, nak makan pom payah,
nak pegi makan kne mandi dulu, basah, sejok,
balik makn kne redah hujan lagi,
sampai umah perut da lapar balik....
dugaan, dugaan...

esok aku tekad,
hujan ke x hujan,
aku mahu pulang, nak balik jugak,
tolong jangan halang aku,
hujan air je, paling- paling terok basah je,
tapi.....

ermm,,, dah dah,,
x nak pikir lagi,
esok aku tetap mahu pulang....
.........tetttt.......

mR.smiLe_(",)

Thursday, December 2, 2010

versi merdeka

merdeka!!!
bukan 31 ogos tarikhnya..
1 disember 2010 sebenarnya..
terlerai segalanya tali perhubungan ak untuk sem 3 ini,
ber ampuslah kau wahai2 nota dan paling penting public speaking..
oh public speaking, dr jam 11 sehingga jam 6 untuk ku nanti kan pembebasan dari mu...
dan akhirnya...!!

6.28 a.m, 1 Dis 2010 ~ terbangun awal lak pulak ari nie. maklum la shut down awal semalam.. bangun dan buat apa yang patut. selesai tanggungjawab dengan Maha Pencipta, duduk termenung depan laptop tibe2 teringat tanggungjawab public speaking lom tersentuh pom lagi. dammit. tajuk ape ak nk buat? entah macam mane, tetiba terpandang "novel" bercover hijau yang baru sahaja ak bercerai darinya. ilham tiba2 datang dari mana, " should we read novel..?? what its advantages.??" NO. NOTHINGs.. yess, itulah tajuknya,
tanpa berpikir panjang, bukak laptop, on ape yang patut, buat ape yang patut, dapat isi, kuteruskan pada penghasilan outline dan meneruskan pada pembikinan slide shows.
8.53 a.m ~ dapat berita agak gembira kelas stat pukul 10. sempat lagi nk prepare nie, cantikkan mana yang cacat, prepare alar kadar. n just go for it.. 
and Alhamdulillah, b4 lunch aku da merdeka,.,,,, haha_(",)

exam style

exam da abes.? ape nak buat.?
jom pergi monsoon cup, suara siapakh itu.?
sudah pastinya suara aku... haha
jam 11- 30-11-10 merdeka dengan jayanya,

12.00 p.m, 30-12-2010.. alang2 da merdeka, plan nak pegi monsoon cup perlu dilaksanakan. pergi dengan moto je, hujan bukan penghalan pada jiwa2 merdeka kami. hujan renyai2 kami redah, pas monsoon cup, pegi lepak kat surau, xleh gerak ,hujan lebat sangat sebenarnya,haha. hujan berenti, bergerak pergi beli tiket bas member, makan2 dan merayap entah kemane.
petang tu kami sambut kedatangan magrib di taman syahbandar. selesai berjamaah, pegi makan kfc gle,mmg lame gle ase x mkan kfc, lepas rindu aku, haha pas makan balik...
itulah merdeka yang sejati... hahaha

mR,smiLe_(".)

Monday, November 29, 2010

keciwa dan sengsare mate dan hati

       

pecah hati aku tgok ko maen Real. Bapak mengarut. sedih, kecewa, nak menyumpah pom ade gak, naseb baek aku ade exam je pagi nie. Last paper lak tuh, Kau dah merosakkan mud last paper aku. bersemanagt ak tgk, tapi???? kalah..???? dammm
tahniah la pade barca, mmg korunk maen power malam nie, like, like

Xavi hernandez
 Pedro Rodriguez
David Villa (2)
Farfen Suarez

~ pape pom, game da abes, kre stylo gak la game nie, dua2 gol keeper dapat kad kuning, n yang paling ak ske the way CR dapat kad kuning, (tolak coach barca kot) haha. SR kne kad merah pom ak like... haha
:- nk tgk highlight... klik sini

dah2x.. back to normal k, berpijak dibumi y nyata,
esok ko ade paper la mister, study2x..
k la der, wish me luck paper jam 9 neh.... hahaha

mR.smiLe_(",)


Sunday, November 28, 2010

.: novel terhangat bulan ini :.

integrated culture, hydroponics & Aquaponics system

salam kepada para pembaca sekalian,
post kali ni nak menbincangkan tentang sebuah novel yang amat2 popular buat masa ini, dianggarkan hampir keseluruhan rakyat-rakyat negara akua sudah mendapatkannya. jika kita lihat daripada rupa luarannya, terpapar suatu yang biasa. tapi hakikatnya amat berbeza.

maka, disini sye ingin membenarkan satu kata pepatah "dont judge a book by its cover".. kerna disini sye turut melampirkan beberapa komen yang berjaya sye pungut daripada para pembaca di luar sana. jom kita selidik, ape kata mereka :-

NOVEL HIJAU= THE CHRONICLES OF INTEGRATED AQUAMAN!
AUTHOR=MASTER KHODA....
akhirnya putera duyung berkahwin dgn emma watson....THE END..TAMMAT..

-> Honey Niesa
jom bce novel rmai2...jgn smpai nanges2 sbb feeling sgt sudah ye wahai bd2 aqua sekalian...hihi...
-> Laksamana Adnin
selamat pagi novel hijau!!!!!!!!!!!!
-> Mera Asmera
nota bertukar menjadi novel...bencinta maw bace deh...
-> Adilah Surimin
get redi tok bce novel plg bpuake d abad ini......(ala..yg covr bku kaler ijo 2..)
bahan2 yg d prlukan:-ckopla kkuatan fzkal n mntel


-> Farzana Ismail

 adakah "novel" hijau itu mgandungi "ubt tido".....???????????


-> Rasyiqah Rahim
malasnye....nk bace buku wane ijau tuh..tulunla...malas!!!!!!!!!!!!!!! sape yg da bace,,sile wat ringkasan yer...pastuh bg ak..hihii..sekian~


~ ermm.. daripada komen2 berikut, sye dapat simpulkan bahawa inilah novel yang kita cari, novel yang berjaya memikat hati para pembaca mahupun tidak membacanya.haha. dapat sye katakan bukan sahaja peminat novel2 cintan sahaja, malah peminat cerita2 fantasi dan dongengan pun turut tidak melepaskan peluang untuk membace novel ini. lagi menyayat hati, baru bangun tido pun, pasti akan mengucapkan "selamat pagi" buat novel tersebut. tidak terkecuali, yang tak berchenta pom perlu membungakan hati mereka untuk mendalami kandungan isinya. bukan itu sahaja, novel ini juga memerlukan kekuatan jasad dan rohani untuk mendampinginya. lagi yang membuat sye teruja, yang mengalami masalah imsonia telah berjaya lelap dengan lenanya, disamping yang malas pun turut berminat untuk mengetahui perolakkan cerita novel ini sehinggakan sanggup mendapatkan ringkasan novel ini..
so, ape cer?? hebat kan novel ini..?? memang amat perlu kita membacanya. jadi,
apa lagi? pikir2kan lah, buatlah keputusan sebelum terlambat, sebelum tibanya saat 0900 a.m 30Nov2010.. 

p/s:- pada insan2 y telah dicuri mahupun
 di ciplak karyanye dari facebook,
mintak halal la neh.... keh3x..
gud luck paper esok!!! hahaha..
MR.smiLe_(",)

kisah kau dan aku

dulu aku selalu ditangan kamo,
tak kira masa,
balik kelas, lepas makan, sebelum tido,
aku akan sentiase di tangan kamo,
kamo rela bersengkang mata untuk aku,
satu game lagi, lagi dan lagi.
kerana aku kamo rela lelap jam 3 pagi,
kerana aku...
akulah temanmu bergembira, bergelak sakan, bertempik pekik,
tempat menghilangkan tekanan,
barang penghapus rasa bosan kamo,
tapi kini!!!
kamo da berpaling tadah,
kamo sudah ade peneman baru,
aku sudah ade pengganti,
kamu asyik dengan kotak bodoh itu,
lalai dengan kemajuan dunia siber,
sibuk menelaah muka buku,
berkejaran memuat turun muvi itu dan ini,
aku tahu,.
bukan salahmu wahai kotak bodoh,
tetapi, aku terpaksa kerna kau dan wifi selalu berhububung,
argh!!!
aku kian tersisih,
aku kau lupakan,
aku kau sisihkan ke bawah rak tv,
ditindih pula dengan bermacam ragam buku-buka dan majalah,
hina sangatkah aku ini,
dimana cacatnya aku?, apa kurangnya aku?,
puas ku tagih belas simpatimu, puas sudah,. aku pasrah,..
aku amat merindui tangan-tangan kau,
aku ingin diperlakukan seperti dahulu,
dan kau ???,
kau buat seperti diriku tak pernah wujud dalam kamus hidupmu..,
kau langsung tidak pernah mendampingiku lagi,
aku terluka, terguris, jiwaku hancur,
hendak aku cuba membunuh diri ini, tapi tak berdaya,
kerna
aku hanyalah kertas lusuh yang diberi nama
" daun terup "

    

                                

~ post ini, aku dedekasikan kepadamu wahai daun terup, semoga kau bersemadi dengan tenang dibawah tv. hehe
mR.smiLe_(",)

Saturday, November 27, 2010

award...???



hehehe.. dengan tersengehnye sye disini juz nk mengucapkan jutaan Terima Kaseh kuase 13 to mR.dawaikokot coz atas kesudian beliau mennyedekahkah sye ngan sekeping award.. ermm,, name award tu Beautiful Blogger. ~ngee
entah, x tau nk cakap ape da.. ceh.. 

ermm.. next step nk pilih blogger laen tok mendukung award ini yang seterusnya adalah
hihi

then,
"describe 7 things about yourself"

7. a man that having a simple live
6. easy to Smile.. senyum kan sedekah
5. x suke marah n x ske kne marah
4. sukekan ketenangan..
3. ske maen2 dr maen.. hehe
2. orang cakap ak terlalu gilakan bola..??
1. single lg skarang neh... haha

..... akhir kalam.....
sekian

mR.smiLe_(",)

Thursday, November 25, 2010

akukah aku..???

hari ini ak bangun pagi... awal... sejok...
tunaikan kewajipan first....
langsai....

ape ak nk wat next..???
sarapan..??? tdo...??? study...???
semua ak xnak..!!! 
mane perginye mud ak??? pagi2 da hilang..???
jangan.. !!!!
banyak yang ak nk kerjakan hari ini...
tulisan2 note perluku telaahkan...
perluk dihabiskan......

dok termenung disebalik gerigi besi...
melemparkan pandangan jauh ke persada langit yang suram...
menyaksikan tanda2 bakal hujan....

............berfikir..???
hujan mengtrigger impulse otakku untuk berfikir
itulah yang ak lakukan sekarang..
mengapa tiba2 semua menyerbu dalam benak ini sekarang..???
mengapa..???
ape y ak fikirkan?? ENTAH!!!
banyak sangat yang terfikir ini...
itu dan ini.....
...... STOP!!!... ak xnak lg....

ak mahukan ketenangan...
tenang,, tenteram....
aku nakkan aku yang dulu...
aku nak jadi aku yang dulu...
mana aku yang dulu..???
dapatkah aku memiliki aku yang dulu...???
aku hanya mampu tersenyum............

mR.smiLe_(",)

Wednesday, November 24, 2010

YEAH!!!.. sye menyahut cabaran!!!

salam sejahtera wat saudare saudari sekalian. tambah-tambah kapade cek meknie diatas kesudian nye kerna mentag saye tok menulis post ini... yeah3x... (mcm ayat surat rasmi nak mintak outing time dok ostel dlu jep....haha)
ape y telah saye kne tag...????
ini die,. banyak tol saklannye .... wa akan cube jawab... ready..??

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
bende..??? ak ade bende laen lagi ker selaen TAX6345 n lap top nie..???



2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
ermm.. mcm x penah ade wet sendri jep ak nie.... makn pom berhutang (ptptn)...haha



3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
kat umah mak ayah den la... tema..??? kampong kontenporary...hahaha. yeah!!

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
berchenta..??? tett.....

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai syurga.. selagi hayat dikandung badan, selagi ada pantai dan ombak, selagi ada guruh dan hujan.... selagi cinta bersemi.... haha (lirik lagu tuh,,, wawa)

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
diruang tamu umah sewe taman maidam.. 


7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
kedai tujuhSEBELAS k,Berang.. buku eLi..by zint.... (dalam poses kumpul cter2 zint neh,,, walaweh...)


8. Apakah nama penuh korang?
penuh..??? sepenuh mane weh..?? tujuh keturunan kah..???
mohd saiful amry bin ramli bin embong bin mamat....


9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
mak... ummi.... mummy.... tp time nk kecek nk barang my daddy 1st.... haha


10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
tentulah player fabroute den. cesh fabregas.....

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
tak... mesin y tolong basuh... - ak?? kutip, angkat masuk baju, masok sabun, bke air, pulas timer.... selang beberape ketika... angkat, jemur... ciap!!! haha

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
ari tuh da cakap kan.... stadium emirates, north landon...


13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
atau..... haha


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
3. yang pasti dye pompuan
2. classmate den..
1. pakai spexx..... hahaha


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1. my tax6345
2. my probook 4410s
3. my white nike boot.
4. my rubot2 GUNDAM
5. n lastly my celcom sim card + myPhoneG705

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
4 august 1990. kat ost umt cita warisan... time kaseh wat warge2 emas cos2 akua.. kne shock party der... haha


18. 7 orang blogger yang korang nk tag
19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag.
raja rojak nie, adek omroom ku merangkap roomate kat mrsm quber dulu..anak kesayangan umi kami itulah sahaja.. sekian.. haha

Sunday, November 21, 2010

nasihat bonda..??? BEWARE!!!

SABTU,20/11/2010,4.50 p.m, edisi balik raye.... lalala

bonda: Betol ke nak balik ptg nie ni??
hambe: Yelah. da ciap packing dah nie.
bonda: gelap nie, nak hujan.. balik pagi2 esok jelah. esok xdop kelas lagi jugok kan...?
hambe: tape la mak, x hujan nie, die gepok je nie... hehe
bonda : hujan tengoh jalan nuh.. gelap sgt nie.. dgor tuh, ( guruh berdentum - demtam)
hambe: jap, msg kawan dok marang jap.

- tutt2x.. "marang x hujan, cerah je nie.."

hambe: yeah.. bole la nie mok, marang cerah kawan cakap. kole berang je kot y gelap.
bonde: doh nok balik gop la ptg nie..???
hambe: balik la.. alang2 da ciap sume nie...

- ye.. jap pastuh bete gerak lah.. mintak2 x hujan tengah jalan.. tepi jalan tape... hahaha

KAY BEE :- wa. Alhamdulillah... x hujan. mendung je...
AJIL:- hujan rintik-rintik.... ati da wisau nie,, jangan la lebat... laptop blakang ak nie..
dan2 je pas doa jgn lebat.. ujian dtg.. trafik jam siott.. hujan lak makin lebat.... (2% menyesal x dgr kate)
WAKAF TAPAI:- hujan lebat xde tande2 nk pause langsung... cett.. jam lagi. lg terokk nie.. la.. patot la. banjir dowh!!! -mintak2 la jgn lepas ekzos sudah, mati sini mampus ak, sakit bole, malu bole...      Yess. Alhamdulillah, lepas kot.. x sangke... berenti jap kat pondok, cek enset ngan laptop.,ok lagih... beg duit lupe lak nk wat masok dalam beg lor.  (68% menyesal)
MARANG:- okey sket da.. hujan dah reda skket. rintik2 je, tp ak nie dah lenjun da nie, sume basah. bru sedar beg duit dalam poket, kompem basah... haha
KAY TEE :- hujan da makin kurang.. rintik2 cume dalam 57 titik per saat je..
ATAS JAMBATAN PULAU DUYONG :- ciss, kerang kongtang tempat nie kott.. mcm x penah hujan je kot.
TRAFIK LIGHT GONG BADAK: nie paling bangang, berenti lampu merah..awek sebelah naek skuter usha dua atas bawah jew.pastuh wat muke pelik., tau la wa basah, tp jgn r wat jakun mcm tuh, malu ak y melihat nie..... hahahaha

~ sampai umah, Alhamdulillah, sume wokey, moto x mati masok air, kepala wa pom x masok air... (78% menyesal) baju seluar,kasut,beg duit skali ngan duit2 sumer basah, termasok kain baju yang da lipat sume, kne jemur semer der.. haha satu kejean plak pastuh..sekian

p/s: dengarlah kate bonda anda dan berhati-hatilah dijalan raya, ingatlah orang yang tersayang._(",)

mR.smiLe_(",)

Lina Birthday Contest

Terima Kasih sye ucapkan pada saudara Nazmi Ahayat@raja rojak atas kesudian beliau untuk menjemput sye yang agak malas kebelakangan ini untuk menUpdate blog ini untuk menjoinkan diri dalam Lina Birthday Contest. Daripada apa yang sye paham tentang kehendak dan tema contest tersebut adalah cuma peserta perlu mengUpload sekeping gambar yamg mempunyai nilai estetika yang tersendiri(kononnye).. so, presents. :-

gambar jejaka mane ntah y agak poyo ni beryempat di pengkalan gawi, Tasik Kenyir.
ape yang ku cuba highlightkan adalah pemandangan yang agak indah di belakang beliau =)

ermm.. big bos da ucapkan thanks pada pihak penganjur, so.. sye pom kne follow skali lah.. Tenkiew=).
entah la nk tag sape lg.. sape y berminat nk join. sila komen dibawah. Terima Kaseh_(",)
no 1.. cik dayah nano ha3x

mR.smiLe_(",)

Sunday, November 14, 2010

raye aji edition..!!!

Salam terimas sye ingin ucapkan pada para2 pengunjung sekalian.. dah lame ta update blog nie. bukan nk salah pada exam atopom pada paper live fud culture.. tapi hakikatnye itulah y patut disalahkan.. haha (koya study sangat la konon).. tut tut.. berjaya lah jgk diharungi 2 paper before break raye aji. oh. lupe lak.. ini punya post pom sal aku nk wish sal raye aji jela nie...

saya dengan ini, setulus ikhlasnya ingin mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA
pada sesiapa sahaja yang berkorban ataupun tidak..

nah.!!! terimalah beberape binatang ternakan nie,. wat korban k.. jangan malu-malu

ini daging dia sedapp punya... diimport dr Australia punye!!

nie pak sadare ak dari mesir kirimkan tok korang... rase lah sikit2 sorang ek..

ni lembu bapak aku punye sahabat.... amik la ek,, aku belanjer,.. huhu

kepada sesape yang berada diperantauan y tidak pulang berhari raya di kampung terutamanya kepada housemate-housemate ku yang sangat menghayati erti pengorbanan En,machoTAK,hancurYE dan pada MR.hisDay yang rela berKORBAN untuk tidak balik raye semata-mata mahu menghayati erti pengorbanan yang sebenar dalam menuntut ilmu, sye berharap agar kalian sekalian berjaya mencapai apa maksd pengorbanan tersebut. 
p/s:- jangan la korang jd seperti lembu mangsa korban lak ye.. berlinangan air mata di pagi yang syadu tersebut.. hehe 


Mr.SmiLe_(",)