hatikering&co

hatikering&co

Followers

Monday, March 21, 2011

kita hanya merancang

ya... kita hanya mampu merancang. TUHAN yang menentukan segalanya..
jembatan pulau pinang a.k.a penang... hak3x


post kali ini incik senyum just nak berkongsi pengalaman la sedikit sebanyak.. ( x banyak sangat la tapi..huhu). merangcang, rancangan, oto ikot orang putihnye plan.. yes.. memang merangcang itu amat penting. memang tak dapat dinafikan lagi.. tivi pun ade rancangan yang memang dah tersusun kan. so, begitulah kisah menyayat hati ini yang tertinpa pada diri ini dan lagi insan yang sama waktu dengannya...

straight to the point, no conner2 lagi nak cite nie, walopun ad nak seminggu jadi, tapi tetap nak cite gak.. haha

dari tadi nak cite, x stat2 jgk kan.. ok2x,, not hot2 okey... pada suatu hari,....

lexx luh.. beng r panas.. bergurau!!.. hehe_(",) SEBENARNYA, kos incik senyum ada wat satu trip g penang kisahnya, yang menarik serta tertariknye waktu departure nye adalah jam 3.oo pagi... yes, PAGI.. x kisah la sgt kan.. da tahu masa, dan tempat nak pegi serta berkumpul kat depan ostel UMT cita warisan, ape lagi.. masing2 haruslah ade plan masing2 rite ??? tipu la kalo xde plan nak g melancong.. bkn g saje2 nie... kan3x

so, plan incik senyum macam insan yang lain jugak gamaknye... tapi, ade insan bergelar sahabat incik senyum mengarang di profil mukabukunye berbunyi bertaip 
maidam ----> umt -----> pulau sayak ------> usm ------> nafish -----> umt
( mcam nie la kot lebey kureng, incik senyum pom da lupe dah..hak3x)

last2... TUHAN yang mennentukan, plan hanyan tinggal plan... kami ditinggalkan kat umt. serius la neh. kene tinggal.. ade paham ?? bas x muat + van xde.. so??  maknenya TUHAN da menetukan.. 

ingat da x pegi da, dapat kol ade van, waktu departure jam 8.30 pagi. tu die. jam ditangan baru kol 4.15 a.m... mana mau lepak?? helmet suda diusung masok ke bilik anak dara orng. xle nak terjah p amik da.. pilihan hanya 1,. rumah Allah jadi sandaran.. memang patut pun. mcm da lama sangat da tak menjejakkan kaki ket sane. huhu.. tambah menyayat hati, hujan turun sepanjang kehidupan kami di dalam surau seumpama memahami kekecewaan ditinggalkan tuh,. hak3x.. sayu2x...

tdo surau best kot... kan3x.. jam 8.30 a.m gerak g penang jugak.. huhu nak cite lagi satu.. status sahabat ni bertukarlah kepada 
maidam ----> umt -----> surau al-irfan ------> usm ------> nafish -----> qeensbay-----> umt

C.. where the plan ??? yes, u rite.. the plan just flow away with water in the drain.. hak3x.. kalo perasan name satu pulau yang plannye ade ade, tetibe lesap kan.. so, itulah ketentuannya..

jadi, disini saya ingin menegaskan bahawa, 
KITA HANYA MAMPU MERANCANG,TETAPI TUHAN YANG MENENTUKANNYA... rite ??

~ maybe ade hikmah disebaliknye, just now menantikan keberangkatan trip y seterusnya ke key ell.. tapi, incik senyum belom buat ape2 perangcangan lagi okey.... hak3x. 
whatever comes, just face it n trow your sincerely smile.... okeh ? janji ????

3 comments:

  1. mane ilangnye pulau sayak???hhehehehe

    ReplyDelete
  2. haha... mmg terbaik
    takpa.. kite mmg perlu merancang...

    redho jek la..

    ReplyDelete