hatikering&co

hatikering&co

Followers

Wednesday, January 19, 2011

kisah bapak

 jadi bapak?? Bila aku kawin??
Maksud aku bukan bapak kepada anak-anak manusia, al-maklum la, kawin pun belum mana boleh naik pangkat jadi bapak. Ya. Memang aku belum kawin, tapi aku yang mengahwikan mama dan papa kepada dak-dak ni. nak tahu ape yang aku nak ngarut nie, korang teruskanlah menelaah patah-patah perkataan yang seterusnye ok.  dah2 ngarot mukaddimah panjang2. ni nak cte pasal ape yang orang tue-tue cakap bukan senang nak jadik bapak. tapi, mmg harus direspectlah orang2 tue senior, ape yang diorang cakap memang benar dan tepat kot. banyak barang nak dok prepare. tang yang seronok nak bagitau adalah tang cari bulu ayam. ( jangan wat muke pelik plak nak jadi bapak kene ada bulu ayam ) sat-sat, kesian plak aku tengok engko orang ni wat muke pelik cam gituh, ok la, aku terus terang , ni kes nak breed anak ikan keli ma. hehe tu pasal aku cakap tak payah klawin pom bole jadik bapak. . oke, beralih pade kisah mencari bulu ayam. aku ngan member aku puas kot pusing satu wilayah gong badak cari saudara2 yang jual ayam tak pom macik2 yang ternak ayam. puas meredah. tanya abang yang jual ayam sepesen je jawapan diorng " dok tahu la dik, orang mari ato gni doh, ciap semeleh kali ngan cabut bulu laluh doh " . pikir2 balik memang betol pom ape yang die cakap. perjalanan diteruskan ke kawasan kampung sebelam taman aku duduk.  tak sangka ramai la pulak ayam. berenti depan satu umah macik ni, punye la dekat plus terus dapat kot cik bulu ayamnya. adoii..
selesai bab ayam, nak citer bab ikan lak. banyak sangat la nak citer sebijik-sebijik. pilih ikan yang cun, kalo yang betina tu nak yang perut besar gtuh. mudah- muahan banyak telurnya. ye dak? kalo orang ni laen mcm sket. perut besar tak semestinya banyak telur kan. ( tak merujuk pada sesiapa ) sudah pilih, timbang dan buat ape yang patut bermasuk lah berpossing di depan kamera. masok malam lam pukul 11 ++ baru cucuk puan keli ngan en keli ngan satu benda alah nie hormon ke ape ntah ovaprin name die... ha? ade soklan.. *kenape cucuk ikan tu kene malam ?? jam 11 lak tu. kenape cucuk malam ek, malam2 kan gelap, best, waktu sesuai nak wat projek.. ha pk negatif la tuh. tak adalah mcm tuh. #bergurau. sebenarnya tuk hormon tu bertindak dalam masa 8-12 jam. jadik, kalo cucuk pukul 11 krenya dalam pukul 8 pagi sudah boleh ambil telurnya untuk dikahwinkan. tapi, kisah pasangan keli ni sedikit menyanyat hati sebab en,keli terpaksa dikorbankan untuk mendapatkan sperma die. kene buat manual la maksdnye. testis tuh potong kecik2 perah dalam timbunan telur2 td..ha, nilah masanya nak guna bulu ayam macik tadi. nak buat kacau telur ikan ngan sperma. bulu ayam kan lembut. kan guna sudu kan rosak pulak telur-telur sekalian.

ni upacara mengorban en.keli. *potong tang perut die*

ni pulak upacara kacau telur+sperma *tengok tang bulu ayam tersebut*
kredit pada macik yang berkenaan.
selesai keje menyacau, campak saje lah dalam air. tunggu la die menetas. TAPI.. korng kene tahu, sebagai bapak yang bertanggungjawab, setiap perkembangan tulur haruslah direkod. haha ciap kene lukis lagi. tapi kite jump-jump lah ek. bukan ini post pasal lecture pembenihan pom kan.cukop 25 jam ++ kuar lah engko sang dak-dak keli. aku nak bagi name sekor-sekor pom tak mampu pasal ramai sangat.satu lagi masalah, dah la sume dak-dak ni sepesen aje.. 

jom terjah !!!
dak-dak berkenaan *cek kat bucu tu ye.

salah satu insan terbabit.. 
sebagai pencuci mata. try usha ini :-


video

mr.SmiLe_(",)

5 comments:

  1. tok guru, cucu nk berguru ngn tok laa~

    ReplyDelete
  2. wahahahhahaa......excited plak aku nk wat...hhheee

    ReplyDelete
  3. nak berguru jadi bapak ayam.. ehh.. nak ternak ikan keli..

    ReplyDelete
  4. hahaha... aku hanya mampu tersengeh.._(",)

    ReplyDelete